Microencapsulation of Sacha Inchi (Plukenetia huayllabambana) Oil by Spray Drying with Camu Camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) Mc Vaugh) and Mango (Mangifera indica) Skins

Rafael Alarcón Rivera, Billy Francisco Gonzales García, Axel Sotelo, Gabriela Laura Gallardo, M. Carmen Pérez-Camino, Nancy Chasquibol Silva

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Resumen

Sacha inchi (Plukenetia huayllabambana) oil was microencapsulated by spray drying with gum arabic and with extracts of camu camu (Myrciaria dubia (HBK) Mc Vaugh) and mango (Mangifera indica) skins, obtained by assisted microwave. The physicochemical characteristics, such as moisture content, encapsulation efficiency, particle size, morphology, fatty acid composition and oxidative stability, were evaluated in order to select the best formulation for the development of functional foods. The most important results indicate that the microcapsules formulated with extracts of the fruit skins provide greater protection to sacha inchi oil (P. huayllabambana) against oxidation compared to commercial antioxidant BHT (Butylated Hydroxytoluene), resulting in a slight loss of ¿-3 fatty acids.
Idioma originalInglés estadounidense
PublicaciónProceedings
Volumen53
N.º11
DOI
EstadoPublicada - 26 ago. 2020

COAR

  • Artículo

Categoría OCDE

  • Ingeniería química

Categorías Repositorio Ulima

  • Ingeniería industrial / Producción

Temas Repositorio Ulima

  • Aceite de sacha inchi
  • Antioxidantes
  • Antioxidants
  • Microencapsulación
  • Microencapsulation
  • Sacha inchi oil

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Microencapsulation of Sacha Inchi (Plukenetia huayllabambana) Oil by Spray Drying with Camu Camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) Mc Vaugh) and Mango (Mangifera indica) Skins'. En conjunto forman una huella única.

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