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Resumen
Sacha inchi (Plukenetia huayllabambana) oil was microencapsulated by spray drying with gum arabic and with extracts of camu camu (Myrciaria dubia (HBK) Mc Vaugh) and mango (Mangifera indica) skins, obtained by assisted microwave. The physicochemical characteristics, such as moisture content, encapsulation efficiency, particle size, morphology, fatty acid composition and oxidative stability, were evaluated in order to select the best formulation for the development of functional foods. The most important results indicate that the microcapsules formulated with extracts of the fruit skins provide greater protection to sacha inchi oil (P. huayllabambana) against oxidation compared to commercial antioxidant BHT (Butylated Hydroxytoluene), resulting in a slight loss of ¿-3 fatty acids.
Idioma original | Inglés estadounidense |
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Publicación | Proceedings |
Volumen | 53 |
N.º | 11 |
DOI | |
Estado | Publicada - 26 ago. 2020 |
COAR
- Artículo
Categoría OCDE
- Ingeniería química
Categorías Repositorio Ulima
- Ingeniería industrial / Producción
Temas Repositorio Ulima
- Aceite de sacha inchi
- Antioxidantes
- Antioxidants
- Microencapsulación
- Microencapsulation
- Sacha inchi oil
Huella
Profundice en los temas de investigación de 'Microencapsulation of Sacha Inchi (Plukenetia huayllabambana) Oil by Spray Drying with Camu Camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) Mc Vaugh) and Mango (Mangifera indica) Skins'. En conjunto forman una huella única.Proyectos
- 1 Terminado
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Elaboración de bebida funcional, fuente de omega 3 y antioxidantes microencapsulados de cascaras de camu camu y mango, para promover el desarrollo comercial de la biodiversidad peruana
Chasquibol Silva, N. A. (Investigador principal) & Montoya Ramirez, M. F. (Investigador adjunto)
30/04/18 → 29/08/19
Proyecto: Investigación